Möte i Örnsköldsvik bidrog till förbättrade samarbeten

28.11.2024
Granskat inlägg - Reviewed post Reseberättelse Konst och Kultur
ornskoldsvik

Styrgruppen för det Interreg Aurora finansierade projektet Nordic Music Creators träffades på skolan Musikmakarna i Örnsköldsvik två dagar i juni för att planera projektets aktiviteter under höstterminen 2024. Detta var projektets första fysiska möte, och ett tillfälle att bättre lära känna kollegorna och tillsammans skapa en bra arbetsplan för projektets första aktiviteter.

Med på resan till Örnsköldsvik fanns representanter från alla projektparter. Parterna består av fem musikinstitutioner, varav tre är i Finland och två i Sverige. De finska parterna reste en söndagkväll tillsammans från Vasa till Örnsköldsvik. Upplägget för måndagen och tisdagen var att fastställa höstens program i projektet. Inför mötet hade projektparterna listat idéer på aktiviteter som stöder olika arbetspaket i projektplanen. Utifrån dessa förhandsuppgifter diskuterades och planerades programmet. Styrgruppen hade ivriga och livliga diskussioner under hela måndagen. Under dagen fick gruppen även en guidad rundtur på Musikmakarna och fick på så vis en större inblick i deras ordinarie verksamhet utanför projektet. På måndag kväll träffades gruppen och åt en gemensam middag, och hade möjlighet att under friare former nätverka med varandra och diskutera projektet. På tisdag morgon fortsatte planeringen av projektet och innan hemresan på eftermiddagen hade styrgruppen enligt plan fastställt program att ordna under hösten 2024.

Projektmötet i Örnsköldsvik kan ses som en framgångsrik samarbetsinsats, särskilt eftersom det var det första fysiska mötet för styrgruppen. Jag upplever att vi fick en bättre gruppdynamik och mötet stärkte relationerna mellan de olika samarbetsparterna och lade en bra grund för fortsatt samarbete.

Under mötet lades mycket fokus på planering och diskussion, vilket resulterade i konkreta aktiviteter. Genom att först samla in förslag från alla deltagare skapades en inkluderande atmosfär där alla kunde bidra till beslutsprocessen. Exempel på aktiviteter som fastställdes är, Allegro Songwriting & Bandcamp i Jakobstad, webinarier med bl.a Ann Slangar, Appu Krishnan, Kebu, Riikka Hiltunen och Daniel Nordgård samt deltagande i seminarierna Kreativitetens kraft och Landsbygdsriksdagen. Vidare lades det även upp planer för projektets synlighet och kommunikation. Mötesdatum för projektgruppen fastställdes även under dagarna.

Sammanfattningsvis har mötet i Örnsköldsvik bidragit till att forma ett sammansvetsat projektteam, vilket förhoppningsvis leder till att vi tillsammans kan nå projektens mål på ett effektivt och engagerande sätt.


Reseskildringen har godkänts för publicering av Novias redaktionsråd 27.11.2024.

ISSN: 2670-028X

Skribent:
Victor Strömbäck

Reseskildringen har publicerats i Novias publikationsserie RS: Reseskildringar. Inläggen har godkänts av Novias redaktionsråd. 

Novia Publikation och produktion, serie RS: Reseskildring, ISSN: 2670-028X 

Vi följer CC_BY 4.0 om inget annat nämns.