DigiCampus gemensamma Moodle

4.12.2020
Pedagogik
symbolik för lärande

Det handlar mycket om digipedagogik just nu. Du fick läsa om DigiCampus-projektet i ett tidigare blogginlägg. Då handlade det om MLC-rum.

DigiCampus-projektet erbjuder även kurser som är öppna för alla studerande på en gemensam Moodle-plattform. Men så finns det också Campus Online som eAMK-projektet utvecklat. Många undrar vad är skillnaden på Campus Online och DigiCampus? Campus Online samlar info om online kurser som yrkeshögskolorna erbjuder studerande. Kravet är att kurserna är 100 % online. De finns på yrkeshögskolans egen Moodle. DigiCampus kurserna finns däremot på den gemensamma DigiCampus Moodle-plattformen och det finns inga krav på att kurserna måste vara online kurser.

Förutom kurser för studerande erbjuder projektet mycket annat nyttigt för pedagoger som verkar i den digital omgivningen. Som exempel kan nämnas kurser om: växelverkan under online-kurser, inlärningsanalytik (learning analytics) i Moodle och H5P verktyget och interaktivitet med H5P verktyget  . Logga in med Haka-inloggning och bekanta dig med materialet.

Ett av delprojekten jobbar med EXAM och andra distanstentverktyg. Man kan också hitta material och artiklar om tillgänglighet både i undervisningen och vid möten. Ansvaret på att just din Moodle-kurs och det material du har där uppfyller tillgänglighetsdirektivet ligger på dig. Tips om hur du kan kontrollera ditt material hittar du även på DigiCampus hemsidor.

Klicka dig framåt om något väckte ditt intresse. Det finns mycket att upptäcka på dessa sidor och på Moodle.

Skribent:
Taina Sjöholm
Nyckelord:
Digicampus, Moodle, Pedagogik, Moodle, Samarbete

Om bloggen

I bloggen kan du läsa om pedagogiska metoder och ta del av goda lärdomar av dina medarbetare. Bloggen skrivs av olika författare och inlägg som är granskade och godkända av Novias redaktionsråd är markerade och taggade med #granskat inlägg. 

Vi följer CC BY 4.0 om inget annat nämns.